Питання готовності канівських медиків до боротьби з коронавірусом обговорювали на нараді


Повернутись

Про заходи щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та питання готовності Канівської ЦРЛ та Центру ПМСД прийняти імовірних хворих обговорювалися в ході традиційної апаратної наради в.о. міського голови Сергія Ткаченка з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 28 лютого ц.р.

Нагадаємо, новий коронавірус Covid-19 спричинив близько трьох тисяч смертей людей, а захворіло майже сто тисяч у 30 країнах світу. У Китаї та Італії, де інфекція поширена найбільше, міста закриті на карантин, проводиться дезинфекція вулиць і машин. В Україні факту захворювання, викликаного коронавірусом, не зафіксовано.  

За словами головного лікаря Канівського Центру ПСМД Наталії Горьової, канівські медики щоранку інформують область, чи немає хворих з підозрою на коронавірус.  

-  В інфекційному відділенні в нас є боксові палати, які готові прийняти хворих. За попередніми підрахунками лікування одного хворого на вірус COVID-19 складатиме до 17 тис.грн. в день. На сьогодні паніку створювати не треба, але необхідно готуватися, - наголосила головний лікар Канівської ЦРЛ Віра Шапошник. – Насамперед варто подбати про засоби захисту медичного персоналу – костюми, респіратори тощо.

С.Ткаченко доручив медикам підготувати відповідний лист із вказанням необхідної суми на придбання засобів захисту.

Разом з тим, доки увесь світ «здригається» від загрози поширення коронавірусу, Україну не шкодує цьогорічний вірус грипу.

-   Від грипу в Україні за два місяці померло до 50 осіб, - поінформувала Н.Горьова.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Анатолій Плаха нагадав про основні заходи безпеки:

-         регулярно мити руки з милом;

-         прикривати рот серветкою або носовичком при чханні, кашелі;

-         не чіпати рот, ніс, очі руками;

-         уникати контакту з безпритульними тваринами;

-         не вживати продукти без належної теплової обробки;

-        при підвищенні температури, наявності нежитю, кашлю негайно звертатися до медичного працівника.

  Друк статті