Більше можливостей для молоді: у Каневі затвердили програму підтримки молоді на 2022-2023 роки


Повернутись

У ході засідання чергової сесії Канівської міської ради, яке відбулося 24 грудня ц.р., депутати затвердили програму підтримки молоді на 2022-2023 роки. Цей документ має на меті створення належних умов для всебічного розвитку молоді Канівської міської територіальної громади, активного залучення її до суспільно-громадського життя, створення комфортного середовища для самореалізації молодих людей. Також йдеться про підтримку творчих ініціатив, сприяння змістовному дозвіллю, залучення молоді до управлінських рішень тощо.

Попередньо на реалізацію Програми протягом 2022-2023 років необхідно 534 тис. грн. Кошти можуть залучатися з державного, обласного, міського бюджету та інших фінансових джерел, не заборонених законодавством.

У Програмі передбачено 7 основних напрямків:

  • створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді та творчого розвитку особистості;

  • набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти (розвиток неформальної освіти);

  • налагодження ефективної роботи молодіжних об’єднань та влади;

  • участь молодi в прийняттi рiшень у галузі молодіжної політики;

  • соціальний захист та надання соціальної допомоги молоді;

  • зайнятість та розвиток підприємницької діяльності молоді;

  • здоровий та безпечний спосіб життя.

Відповідно до основних напрямків документа планується створити Молодіжний центр, надавати соціальну підтримку молоді з обмеженими функціональними можливостями, молоді, що опинилася у складних життєвих обставинах, заснувати декілька щорічних молодіжних премій, проводити семінари, тренінги, зустрічі, конференції, навчальні табори та інше. З повним текстом Програми можна ознайомитися за посиланням (http://kaniv-rada.gov.ua/u/220104/VI___VII____VIII__24.12.2021.rar).

  Друк статті