З понеділка - часткове переведення на дистанційну форму навчання, скасовані «пільгові» рейси тощо


Повернутись

Цікаве на цю тему:

У четвер, 1 квітня ц.р., відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС, в ході якого члени комісії ухвалили рішення про посилення протиепідемічних заходів  на території Канівської міської територіальної громади.

Як повідомив керуючий справами Володимир Святелик до Канева надійшов лист від Ради Національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо суттєвого погіршення епідемічної ситуації в Канівській громаді.

«Станом на 30 березня ц.р. підтверджено 543 випадки захворювання на 100 тис. населення. Таким чином приріст захворюваності складає 164,29%», - йдеться в тексті документа.

Відтак, аби зменшити рівень захворюваності з 5 квітня ц.р. по 18 квітня ц.р. (на два тижні) комісія з питань ТЕБ та НС зобов’язує:

- навчальним закладам перейти на дистанційну форму навчання (окрім дитячих садків та учнів 1-4 класів);

- перукарням та салонам краси приймати відвідувачів лише за попереднім записом;

- автоперевізнику скасувати «пільгові» рейси, що діють на території Канівської МТГ.

-  «Пільгові» рейси стосуються лише пенсіонерів за віком. Наше завдання – не зробити цим людям гірше, а вберегти їхнє здоров’я. Сподіваємося, що це дасть змогу зменшити кількість пасажирів, які перебувають у зоні ризику, - наголосив В.Святелик.

До слова, інші представники пільгових категорій (а їх 16) і надалі матимуть право користуватися безкоштовним проїздом.

У період з 5 по 18 квітня ц.р. члени комісії рекомендують і Канівському вищому професійному училищу, коледжу культури і мистецтв, санаторній школі та еколого-інформаційно-технологічному коледжу перейти на дистанційну форму навчання.

Також комісія наголошує на вакцинації, масковому режимі, збереженні соціальної дистанції, забезпеченні санітайзерами та акцентувала увагу, що дотримання карантинних вимог у канівських магазинах та супермаркетах потрібно перевірити.  

Варто зауважити, що ввечері 1 квітня ц.р. має відбутися чергове засідання державної та обласної комісій з питань ТЕБ та НС. Відтак, на ранок Черкащина, а з нею і Канів, може потрапити в «червону» карантинну» зону, що передбачає ще більше посилення протиепідемічних вимог.

  Друк статті