У Каневі відбувся мітинг щодо запровадження посилених карантинних заходів


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Уранці понеділка, 14 вересня ц.р., під стінами будинку рад зібралося 50 канівців з транспарантами «Діти повинні навчатись, а батьки працювати!», «Ні» дистанційному навчанню!» тощо.

Нагадаємо, з 14 вересня ц.р. в Каневі встановлено «червону» карантинну зону. Відтак, на два тижні закриваються заклади освіти, призупинено рух громадського транспорту та діяльність закладів громадського харчування, спортивних клубів тощо.

З огляду на це батьки школярів та дошкільнят прийшли до представників місцевої влади з вимогою забезпечити роботу закладів освіти.

- За останні 14 днів в Каневі підтверджено 73 нові випадки захворювання на коронавірус, - поінформував керуючий справами виконавчого комітету Володимир Святелик. – Це і стало підставою для встановлення в Каневі «червоної» карантинної зони та запровадження посилених заходів. Поки що вони діятимуть два тижні (14 календарних днів). Після чого державною комісією зонування будуть переглядатися.

Звернувся до громади Канівський міський голова Ігор Ренькас.

- Ситуація складна. І я розумію ваш «крик душі», і безперечно на вашому боці. Повірте, усім зараз непросто. Тільки в міському бюджеті у зв’язку з пандемією коронавірусу вже не вистачає 6 млн.грн. Але ми змушені дотримуватися заходів безпеки. Не ми запровадили «червону» зону, не ми визначили, які саме обмеження будуть запроваджені. Це визначає держава, а контролює область, і у разі невиконання накладатиме штраф. Тому я розумію ваші переживання та труднощі, викликані новими заходами, але нічого вдіяти не можу. Вся Україна зараз в таких умовах, - сказав міський голова.

Містяни ж заявили, що не довіряють процесу визначення захворюваності та вимагали перевірити його.

- Усі аналізи на COVID-19 здійснює Черкаський лабораторний центр. В Каневі немає власного лабораторного центру з такими потужностями. На місці проводиться лише забір аналізу, який і відправляється в обласний центр. Потім ми тільки отримуємо результат. Для перевірки достовірності аналізів є відповідні органи. Але ми обов’язково скличемо позачергове засідання виконавчого комітету, зберемо позачергову сесію депутатів Канівської міської ради і розглянемо це питання. Підготуємо спільно звернення до Кабінету Міністрів за участю ваших представників, в ході якого озвучимо усі вимоги та сумніви, - наголосив міський голова та запросив до співпраці.  

  Друк статті