Відбулося перше засідання Канівської Молодіжної ради


Повернутись

У п'ятницю, 14 травня ц.р. у приміщенні  бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка відбулося перше засідання Молодіжної ради при Канівській міській раді, участь у якому взяло 13 з 18 обраних членів.

Активна молодь міста вирішувала нагальні організаційні питання діяльності новоствореного органу та обговорювала план заходів на 2021 рік. Зокрема, було затверджено нове положення Молодіжної ради, регламент та офіційний бланк для листування. Розглянуто пропозицію щодо ініціювання звернення до міської ради з приводу виготовлення посвідчень для усіх членів молодіжного дорадчо-консультативного органу та значків (коштом спонсорів). Також, виконувач обов’язків голови Молодіжної ради, Михайло Фесенко вніс пропозицію щодо започаткування Молодіжної премії у Канівській міській територіальній громаді (МТГ), яку схвально підтримали всі присутні.

Після вирішення організаційних питань молодь порушила питання проведення активного дозвілля. Так, було озвучено пропозиції, щодо відкриття дискотек та кінотеатру. Учасники обговорення виявили бажання розвивати концепцію спортивного комплексу WORKOUT (набережна Дніпра), проводячи там майстер-класи чи спортивні заходи.

Не лишилися поза увагою і проблеми нашого міста. Зокрема, молоді люди нарікали на те, що у «місті над Дніпром» відсутні облаштовані пляжі, мало лавок у громадських місцях та є значні проблеми зі сміттям. Тож в цьому напрямку також будуть проводитися активні роботи.

В планах у членів Молодіжної ради є намір продовжити екскурсії до органу місцевого самоврядування, щоб побачити роботу депутатів під час сесійних засідань і в профільних комісіях, а також відвідати комунальні підприємства міста. Провести інтелектуальні змагання по типу «Що?Де?Коли?», квести, еко-заходи, хендмейд-ярмарки, цикл зустрічей «Дівочий простір» та інше. Долучитися до проведення загальноміських масових заходів і розвивати молодіжну волонтерську діяльність.

На наступному засіданні, яке відбудеться у червні, за попереднього обговорення та внесення пропозицій членів Молодіжної ради, буде обрано голову цього дорадчо-консультативного органу. Детальніше з діяльністю Молодіжної ради можна ознайомитися за посиланням https://www.facebook.com/kanivmolodrada.

  Друк статті