У найближчі дні на Черкащині синоптики прогнозують суттєве похолодання та хуртовини. Будьте обережні!


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Після потепління та дощів на Черкащині прогнозують значне похолодання та ускладнення погодних умов.

За прогнозами синоптиків Черкаського гідрометцентру, вже цієї неділі, 7 січня, очікується перше ускладнення погодних умов. У період з 7 по 8 січня Черкащина опиниться між добре насиченим вологою південним циклоном та арктичним антициклоном.

- Таке протиборство зумовить у нашому регіоні цілий комплекс небезпечних явищ: помірний, місцями значний сніг, хуртовини, снігові замети висотою 30-40 см, на дорогах ожеледиця. Вітер посилюватиметься до небезпечних 15-20 м/с, - інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Також за прогностичними розрахунками, випаде близько 20-30 мм опадів, навіть встановиться сніговий покрив висотою 10-20 см. Антициклон в умовах ясної погоди призведе до різкого та значного зниження температури повітря - 8-13° морозу.

Кульмінація холодної погоди припаде на вівторок, 9 січня, коли нічний мороз зміцніє до 14-19°, вдень 9-14° морозу. Опадів не прогнозують.

Також морози зумовлять швидке льодоутворення на водних об’єктах області. Не забувайте, що перший лід крихкий та ненадійний!

  Друк статті