Як уникнути трагедії на воді. Служба у справах дітей звертається до батьків


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Шановні батьки !

Літо – пора відпочинку та канікул, його чекають діти, але саме влітку зростає вірогідність різних нещасних випадків. Наше мальовниче місто розташоване на р.Дніпро. Однак, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки на воді, дозвілля може завершитися справжньою трагедією. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми.

Закликаємо батьків тримати під контролем, як, де та з ким проводять свій час їх діти. Не зайвим буде ще раз нагадати правила безпеки на воді, а найкраще, переконати дітей не купатися без нагляду дорослих у водоймах. Оскільки, саме батьки несуть повну відповідальність за дитину до повноліття. Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність батьків за злісне невиконання по догляду за дитиною (ст.166), та найтяжчим покаранням є травмована дитина чи обірване юне життя.

Тому, служба у справах дітей Канівського міськвиконкому звертається до Вас з проханням: виховуйте у дітей навички культури  безпечної поведінки. Цінуйте та бережіть життя своїх дітей. Від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо. Нехай відпочинок дітей буде радісним, приємним, а головне – безпечним! Пам’ятайте – життя ваших дітей залежить від вас самих!

Інформує служба у справах дітей
  Друк статті