Уже цього року можуть запустити прогулянкові рейси Дніпром «Київ – Канів – Київ»


Повернутись

У четвер, 8 квітня ц.р., із робочим візитом до Канева завітали представники Міністерства культури та інформаційної політики, зокрема, керівниця Офісу розвитку креативних індустрій Уляна Хром’як, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олесків, а також голова Черкаської ОДА Олександр Скічко та інші. Говорили, зокрема, про амбітний намір відновити транспортне сполучення Дніпром.

На час пандемії коронавірусу саме внутрішній туризм залишається в пріоритеті. Головна ж водна артерія країни – Дніпро - з його неповторними берегами без перебільшення є туристичним «магнітом». Тому сьогодні у владі активно обговорюють перспективи вже цьогоріч запустити прогулянкові річкові рейси, одним із яких стане «Київ – Канів – Київ».   

Канівський міський голова Ігор Ренькас та представники управління економічного розвитку й Агенції розвитку Канівської громади тільки підтримують такі наміри. Вони, зокрема, продемонстрували гостям туристичний комплекс «Авто-Ріка», зведений у 2011 році, що знаходиться на березі Дніпра, та, власне, приплав.

Також для відвідувачів провели екскурсію містом, аби показати, що Канів може вразити киян та інших туристів, не тільки Тарасовою горою. Зокрема, гості відвідали та оглянули Канівську ГЕС, Успенський собор, Козацьку церкву, музей народного декоративного мистецтва, і, звісно, вклонилися Кобзарю та побували в музеї Тараса Шевченка. «Відкрити» Канів гостям допомагав Олег Петриченко.

- Розробляються різноманітні формати подорожей: одно- чи дводенна, нічна, з зупинками в інших містах чи без. Хотілося б стартувати вже цього сезону, - зауважує голова Черкаської ОДА О.Скічко.

За його словами, на кораблях передбачаються всі умови для комфортної подорожі: кейтеринг, безготівковий розрахунок, підключення до Wi-Fi. Спеціальний інтерактивний аудіогід за маршрутом.

Фото: Ілля Труфанов

  Друк статті