Німецький експерт з урбаністики консультував канівських посадовців


Повернутись

Протягом 9-10 квітня ц.р. німецький експерт з розвитку урбаністики Норберт Нойхауз ділився своїм досвідом з представниками структурних підрозділів виконавчого комітету Канівської міської ради.

Це вже другий візит пана Норберта до Канева. Власне, у грудні минулого року німецький експерт проводив майстер-клас для місцевої громади та влади, в ході якого ознайомив присутніх з можливостями, які сьогодні відкриває перед містами сучасна креативна економіка, орієнтована на розвиток людини.

Цього разу предметна розмова з посадовцями стосувалася розвитку туризму та туристичної інфраструктури, роботи комунальних підприємств та впровадження новітніх технологій, а також розроблення стратегії розвитку Канівської ОТГ.  

Начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова повідомила, що, власне, зараз проходить робота щодо планування стратегії розвитку громади.

- Створено робочу групу за участі представників громади, бізнесу та фахівців. Вже провели перше засідання. Завершено етап опитування населення, в ході якого було зібрано думки громади про проблеми міста, та яким вони бачать майбутнє Канева, - говорить О.Жорнова.

За її словами опитування 250 осіб показало, що на сьогодні найбільша проблема, що хвилює канівців - це стан доріг і тротуарів. На другому місці – благоустрій міста в цілому, а також стан екології, розвиток комунального господарства, питання енергозбереження. Наступний етап – опитування представників бізнесу.

- Ваша думка як експерта дуже важлива і корисна для нас, оскільки ми займаємося розробленням стратегії саме зараз, - наголосила начальник управління.

Також в ході візиту обговорювалися питання щодо розвитку туризму в Каневі. Після екскурсії містом пан Норберт поділився своїми враженнями та виклав пропозиції щодо впровадження. Зокрема, порушувалися питання відсутності місць для проживання туристів, розроблення туристичних продуктів та маркетинг міста в цілому. Основний висновок Норберта Нойхауза – розвиток полягає у синергії культури, природи, спорту, сім’ї і молоді.

  Друк статті