Проводитимуться рейди по виявленню порушників, котрі займаються спалюванням сухої рослинності


Повернутись

Цікаве на цю тему:

У вівторок, 31 березня ц.р., відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Канівської міської ради з приводу пожежної безпеки на території Канівської ОТГ.

Нагадаємо, раніше ми вже інформували, що на Канівщині суттєво зросла кількість пожеж. В цілому за три місяці ц.р. на території Канева та Канівського району сталося 25 пожеж. Для порівняння - за аналогічний період минулого року кількість пожеж складає лише 12.

Так, у Канівському районі - 1 пожежа; Степанецькій ОТГ - 4; Ліплявській ОТГ - 2; Бобрицькій ОТГ - 5; Литвинецькій ОТГ - 1 пожежа; Межиріцькій ОТГ - 1; Таганчанській ОТГ - 1 пожежа.

За інформацією Канівського районного відділу Управління ДСНС України в Черкаській області на території Канівської ОТГ за відповідний період сталося 10 пожеж, що на 150% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Найбільш поширеними причинами пожеж є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалювання та необережне поводження з вогнем. Також суттєву проблему становить спалювання людьми сухої рослинності.

З метою зменшення кількості пожеж та недопущення загибелі людей при пожежах комісія вирішила посилити інформаційну роботу та проводити спільні рейди по виявленню порушників на території Канівської ОТГ, котрі займаються спалюванням сухої рослинності (кущів, сміття, листя).

Рейди проводитимуть представники управління ЖКГ та екології виконавчого комітету та Канівського відділення поліції.

Управління ЖКГ та екології та правоохоронці звертаються й до населення з проханням сприяти у виявленні порушників. Так, у разі виявлення жителями Канева випадків спалювання гілля, листя, трави чи сміття просять відразу телефонувати за номерами: 3-22-11, 3-30-43, 3-29-03 або 101.

  Друк статті