Захисники України мають змогу отримати одноразову матеріальну допомогу


Повернутись

В ході останнього засідання виконкому 7 лютого ц.р. було затверджено Положення про надання одноразової грошової допомоги учасникам АТО, що проходить на сході України.

Відповідно до цього документу учасники антитерористичної операції, яким надано статус учасника бойових дій, інваліда війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а  також осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо у районах антитерористичної операції у період її проведення, мають можливість отримати одноразову грошову допомогу з міського бюджету. Кошти надаються на виконання міської комплексної програми «Турбота» управління соціального захисту населення.

Підставою для надання грошової допомоги є заява громадянина на ім’я міського голови та підтверджуючі документи, зокрема, копії довідки про безпосередню участь в АТО або посвідчення учасника бойових дій (АТО), паспорта, ідентифікаційного коду тощо.

Разом з тим, в разі продовження служби й перебування військовослужбовця безпосередньо в самій зоні АТО, з відповідною заявою для отримання грошової допомоги може звертатися його дружина. Якщо учасник АТО не перебуває у шлюбі чи розлучений, - то батько чи мати, бабуся чи дідусь та повнолітні діти. У разі звернення членів сім’ї необхідно додати свідоцтво про шлюб або документи, що підтверджують спорідненість заявника з учасником АТО.

Як повідомив начальник управління соцзахисту Анатолій Пилипенко, канівські захисники отримують одноразову грошову допомогу з 2014-го року, відколи на сході України триває антитерористична операція.  До слова, на сьогодні в Каневі нараховується більше 200 учасників АТО.

  Друк статті