Депутати Канівської міської ради затвердили програму «Турбота» на найближчі 6 років


Повернутись

Питання соціального захисту населення – один з пріоритетних напрямків роботи Канівської міської ради. У зв’язку з закінченням терміну дії попередньої програми «Турбота» на 2014˗2021 рік» та необхідністю удосконалення механізму соціального захисту пільгових категорій  населення, 2 листопада ц.р., на черговому засіданні сесії міської ради, депутати затвердили нову Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян у період на 2022-2027 роки.

Програма «Турбота» на 2022˗2027 роки передбачає соціальну підтримку ветеранів війни, осіб з інвалідністю, людей похилого віку, малозабезпечених верств населення, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи багатодітних сімей, сімей внутрішньо переміщених громадян та інших.

– Прийняте рішення дасть можливість подбати про соціальний захист населення Канівської міської територіальної громади, покращити матеріально-побутовий стан соціально незахищених категорій громадян, надати їм конкретну соціальну та економічну допомогу, – прокоментував ухвалення відповідного рішення начальник управління соціального захисту Анатолій Пилипенко.

В межах Програми передбачається комплекс заходів, спрямований на вирішення питань з:

  • поліпшення надання соціальних послуг ветеранам війни та праці, непрацездатним громадянам та іншим соціально вразливим верствам населення;

  • медичного обслуговування та оздоровлення;

  • соціального захисту осіб з інвалідністю, багатодітних і неповних сімей;

  • соціальної підтримки окремих категорій громадян;

  • організації культурного відпочинку, занять фізкультурою і спортом.

Додамо, кошти на виконання відповідної програми виділяються з різних джерел фінансування і затверджуються окремим рішенням на кожний календарний рік.

  Друк статті