Спільними зусиллями до чистої громади: у Каневі прибирали пустир поблизу центра міста


Повернутись

У суботу, 24 квітня ц.р., у рамках серії «суботників», які були розпочаті ще на початку місяця за закликом міського голови Ігоря Ренькаса та з нагоди щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» канівці продовжили благоустрій територій міста.

Цього разу зосередилися на локації пустиря поблизу житлового масиву в районі вулиць Енергетиків, 206-ї дивізії та Набережна II лінія. Загалом у заходах з благоустрою цієї ділянки брали участь близько 70 осіб. Це активісти, мешканці ближніх будинків, депутати міської ради Надія Голда, Тетяна Ренькас, а також представники структурних підрозділів, відділів, управлінь та служб виконавчого комітету, працівники КП «Місто», КП «ЖЕК»,  Канівського КПТМ.

Територію пустиря обрали не просто так. Небайдужі еко-активісти та жителі навколишніх будинків власними силами неодноразово проводили тут прибирання. Однак, повністю проблема не вирішувалася. Кількість сміття на пустирі катастрофічно збільшувалася з кожним днем, сама територія заростала густими чагарями. Жителі мікрорайону обурювалися з цього приводу та зверталися до міського голови щодо сприяння в очищенні території.

Відтак, заручившись підтримкою очільника міста Ігоря Ренькаса, і отримавши необхідне матеріально-технічне забезпечення, учасники толоки розпочали «боротьбу» за чистоту цього місця. Озброївшись рукавичками і сміттєвими пакетами, збирали будівельне і габаритне сміття та інший непотріб: пластикові відходи, шприци, скло, використані електричні прибори. Також проводилася вирубка дерев і кущів, які подрібнювали на місці завдяки перевізному подрібнювачу КП «Місто».

- Долучитися до прибирання вирішив на заклик місцевих активістів, почувши від них про таку акцію. Маю надію, що в майбутньому на цьому місці реалізують безліч проектів для дітей, - каже один із учасників «толоки», а в минулому депутат Канівської міської ради Петро Гейко.

Завершити заходи з благоустрою на цій ділянці того дня завадила погода, однак в планах є наміри продовжити їх та зробити це місце дійсно чистим і красивим.

 

  Друк статті