Хмільна, Хутір Хмільна та Михайлівка вийшли на весняне прибирання


Повернутись

Два дні «кипіла» робота на території Хмільнянського старостинського округу – у селах Хмільна, Хутір Хмільна та Михайлівка, що входять до складу Канівської міської територіальної громади.

Весною ми традиційно відзначаємо Великдень, поминальні дні, а також День Перемоги та День пам’яті та примирення. Задля гідного пошанування наших предків насамперед сили селян були зосереджені на об’єктах соціального значення. Так, зокрема, жителі прибирали місцеві кладовища, територію навколо пам’ятників загиблим воїнам у Другій Світовій війні тощо.

 - 5 квітня ц.р. впорядкували територію біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні та прилеглу територію в с.Хмільна. Вигребли торішнє листя, сухостій, вирубали кущі та поросль на території близько 1,5 га. Наступного дня прибирали біля адміністративного приміщення, - розповідає староста сіл Хмільна, Хутір-Хмільна та Михайлівка Людмила Птуха.

6 квітня ц.р. також працювали над благоустроєм і в селі Хутір-Хмільна. Пам’ятник загиблим воїнам та прилеглу територію тут впорядкували ще раніше. Цю роботу провів самотужки завгосп сільського клубу. Тому цього дня селяни займалися прибиранням узбіччя дороги та зупинок.   

Два дні поспіль виходили селяни на «суботники» і в Михайлівці. 5 квітня ц.р. займалися впорядкуванням території біля пам’ятника загиблим воїнам і прилеглої до села території. Наступного дня - 6 квітня ц.р. – зібралися на місцевому цвинтарі, аби разом із громадою навести тут лад.

- Загалом до робіт долучилися працівники сільської ради, фахівці з соціальної роботи та соцпрацівники, медпрацівник, працівники культури, КП «Яблунівське», безробітні із центру зайнятості та близько 30 місцевих жителів. КП «Яблунівське» також виділило техніку для вивезення сміття, - інформує староста.

  Друк статті