Сортуємо чи вдаємо: депутати звернули увагу на важливість роздільного збору відходів


Повернутись

Чи сортує Канів сміття - цікавились депутати Канівської міської ради у директора КП «ЖЕК» Андрія Шацьких в ході останнього засідання сесії у четвер, 24 жовтня ц.р.

Порушив відповідне питання депутат місцевого осередку Фракції «Партії Зелених України» Володимир Коржов.

- Нові контейнери для роздільного збору сміття по місту встановлено, але чи сортують канівці сміття, чи вивозиться воно окремо? Що взагалі робиться в цьому напрямі? - запитував депутат.

Керівник комунального підриємства «ЖЕК» А.Шацьких поінформував, що відколи контейнери встановлено значна категорія канівців почала сортувати свої відходи.

- На сьогодні працюємо над тим, аби на кожному майданчику з контейнерами встановити ще один – для скла, - сказав комунальник. – Також продовжуємо роботу щодо виготовлення проекту реконструкції міського сміттєзвалища.

Нагадаємо, наявність проекту дасть змогу претендувати на отримання коштів від держави на встановлення сміттєсортувальної лінії, будівництво дороги з твердим покриттям на території сміттєзвалища, обладнання його вагами тощо. Однак лише сама документація коштує 840 тис.грн.

Поцікавився В.Коржов, як, власне, вивозяться відходи на сміттєзвалище? Люди стверджують, що з усіх контейнерів все скидається в одну машину, то, мовляв, навіщо тоді сортувати?

- Машина для вивезення відходів у нас, і справді, одна, але відходи вивозяться окремо. Зверніть увагу! Вона заїжджає до кожного майданчика двічі, - наголосив А.Шацьких.

Також депутати зійшлися на думці, що потрібно посилити інформаційну кампанію в цьому напрямі та роз’яснювати містянам важливість роздільного збору сміття.

  Друк статті