Весняна толока по-канівськи: містяни активно прибирають рідне місто


Повернутись

З настанням тепла канівська громада завзято взялася за прибирання вулиць, парків та прибудинкових територій свого міста. Усі – трудові колективи, школярі, жителі багатоквартирних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів, активісти - активно прибирають території Канева від сміття, розчищають чагарники, вирізають засохлі гілки, садять дерева та квіти.

Так, спільними зусиллями місцевих рибалок та рибоохоронного патруля пройшло прибирання прибережної смуги Дніпра. Працівники Канівського судноплавного шлюзу провели «суботник» навколо території шлюзу. Канівський Центр ПМСД на чолі з головним лікарем Наталею Горьовою прибрали від сміття берег Дніпра, що йде від відпочинкового комплексу «Десант» до «Карата».

Школярі та педагогічні колективи наводили лад на ділянках, закріплених за навчальними закладами, і не тільки. Учні 11-А класу Канівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням іноземних мов провели акцію з прибирання території схилу, що йде від зупинки «Гаражі» по вулиці Енергетиків до вулиці Б.Хмельницького.

Канівське ВПУ традиційно прибрало ділянку біля музею військової техніки просто неба, що по вулиці Енергетиків. Окрім цього, студенти Канівського ВПУ і Канівського коледжу культури і мистецтв взяли участь у акції «Посади квітку», в рамках якої на Тарасовій горі було висаджено 205 троянд.

Працівники Канівського природничого заповідника очистили від сміття територію джерел «4 брата», що по вул.Котова.

Колектив центру зайнятості прибрав свою територію, а разом з  безробітними, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості, вони очистили територію біля пам’ятного знаку на честь воїнів 26-ї армії, що при в’їзді в Канів. Також плануються роботи з розчистки Сухого потоку, куди залучатимуться безробітні. 

Згуртувалися канівські активісти та очистили сквер навколо озера Лимарка по вул. Енергетиків. Мешканці мікрорайону «Магніт» прибрали прибудинкову територію та пустир біля своїх будинків.

Велоактивісти на чолі з Вікторією Дороховою пішли далі. Вони не тільки очистили частину території набережної від сміття, а й взялися сортувати відходи.

Сортують сміття й активісти руху «Чистий Канів!» на чолі з Лесею Шульгою та Олесею Пшеничною, які прибрали від сміття пустир по вул.206-ї дивізії.

Очистили від сміття канівці й урочище Варшавка. Громада церкви «Голгофа» Євангельських Християн Баптистів вийшла на «суботник» цілими родинами. Вони прибрали територію та посортували сміття. Також активісти провели роз’яснювальну роботу з місцевими жителями щодо правильного поводження з побутовими відходами. 

- Працівники структурних підрозділів виконавчого комітету Канівської міської ради провели низку «суботників», в результаті яких прибрали територію в районі «Укрататнафти», по вулицях Шевченка та 206-ї дивізії, - розповідає начальник управління з питань ЖКГ та екології Тетяна Стадник. - Колективи розчищали чагарники, прибирали сміття, вирубали дерева, вивозили пісок… Співпрацювали ми й з місцевими активістам. Забезпечували всіх бажаючих пакетами для сміття, організовували транспорт для вивезення зібраних відходів. У подальшому готуємося до біління бордюрів та дерев, висадження дерев тощо. Також планують проведення «суботників» місцеві підприємства, зокрема, «Ергопак», «КУПАВА ГРУП», «Миронівська птахофабрика», Канівський маслосирзавод.

Коментар Канівського міського голови Ігоря Ренькаса:

- Я щиросердечно вдячний кожному, хто взяв участь у весняній акції з благоустрою рідного міста. Хто відклав особисті справи і знайшов час вийти на вулиці Канева, аби разом зробити наше місто чистим і привабливим. Особливо радує, що в місті нарешті з’явилися справжні патріоти. Це активісти, яким небайдужий Канів. Вони доводять це «ділом, а не словом». Замість того, щоб нарікати на життя чи рідне місто вдома на кухні чи в соцмережах, вони діють. Не чекаючи особистого запрошення, вони беруть в руки віники, граблі чи пилки і працюють, аби крок за кроком чи то метр за метром робити наше місто чистішим. Свої дії волонтери поширюють в соцмережах, шукаючи нових прибічників та однодумців, та розвиваючи рух активістів.

Вірю, що саме таким шляхом, спільно ми досягнемо наших цілей. Канів – наш спільний дім. Іншого в нас немає. Тож працюймо разом, щоб зробити наше місто кращим.

  Друк статті