У Каневі цього року абітурієнти складатимуть ЗНО з трьох предметів


Повернутись

Українська мова і література, математика та історія України – зовнішнє незалежне оцінювання з цих дисциплін канівські школярі матимуть змогу складати безпосередньо в рідному місті.

Про це в ході останньої апаратної наради Канівського Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 16 квітня ц.р., повідомила начальник відділу освіти Надія Голда.

Так, за словами керівника, державна підсумкова атестація (ДПА), яка є традиційними випускними екзаменами у школах цього року скасована у зв’язку з пандемією коронавірусу. ЗНО – це вступні екзамени для тих школярів, які планують вступати до вищих навчальних закладів.

Освітяни активно готуються до проведення зовнішнього незалежного оцінювання в Каневі. Уже визначено, що буде організовано два пункти тестування – це школа №4 та Канівське ВПУ.

- До слова, 10 квітня ц.р. усі бажаючі учні мали змогу скласти пробне ЗНО, - говорить Н.Голда. - Уже другий рік через «ковід» навчання в школах проходить фактично дистанційно, і це, закономірно, негативно відображається на результатах. Але після пробного ЗНО діти зрозуміли, що на сьогодні їхніх знань бракує для успішного вступу до вишів, про які вони мріють. Це стало для більшості черговим поштовхом активно братися за навчання.

  Друк статті