До уваги фізичних осіб-підприємців, які планують припиняти підприємницьку діяльність


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Період підприємницької діяльності фізичної особи з 2004 року зараховується до страхового стажу за даними звітності, поданої органам Пенсійного фонду України.

Фізичні особи-підприємці, які забули вчасно подати звітність за періоди роботи із 2004 до 2010 року, мають право зробити це зараз.

Своєчасно не подані звіти  щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування подаються органам Пенсійного фонду України  лише за результатами перевірки, здійсненої за заявою платника.

Нагадуємо, що фізична особа-підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Після позбавлення статусу підприємця,  проведення перевірок та  подання звітності до органів Пенсійного фонду України стає неможливим.

Отже, щоб підприємницька діяльність була зарахована до страхового стажу, необхідно звернутися в органи Пенсійного фонду України до подання заяви про державну реєстрацію її припинення.

 

Інформує відділ обслуговування громадян № 8 (сервісний центр)

ГУ ПФУ в Черкаській області

  Друк статті