Директори двох комунальних підприємств, що займаються благоустроєм у громаді, прозвітували на виконкомі


Повернутись

Цікаве на цю тему:

У середу, 8 листопада ц.р., під час останнього засідання члени виконавчого комітету заслухали звіти директора комунального підприємства «Яблунівське» Олега Коваленка та «Місто» Дмитра Шайдарова про проведену роботу за 2022 рік.

Так, попри воєнний стан, комунальники впродовж року працювали над тим, аби забезпечити благоустрій Канівської міської територіальної громади. Зокрема, КП «Яблунівське» відповідає за 10 сіл громади (Яблунів, Межиріч, Бабичі, Лука, Кононча, Гамарня, Михайлівка, Хмільна, Хутір Хмільна та Пекарі), а КП «Місто» разом з КП «ЖЕК» за благоустрій Канева.

В ході обговорення порушилися питання вивезення сміття, наявності техніки, забезпечення дровами, косіння трави та інше.

Зокрема, депутат міської ради Віктор Огороднік нарікав на незадовільний рівень благоустрою у селі Яблунів та відсутність контролю за виконаними роботами з боку керівництва КП «Яблунівське».

Натомість старости сіл  наголосили на тому, що роботою КП «Яблунівське» задоволені.

– Працівниками комунального підприємства були проведені роботи з розчищення кладовища у селі Гамарня, – зауважила староста сіл Кононча та Гамарня Ніна Матвієнко.

Староста села Пекарі Тетяна Корнієко додала, що силами комунальників систематично викошувалося узбіччя вулиці Центральної.

– До об’єднання з Канівською громадою у нас цю вулицю не викошували, – повідомила вона.

Заступник міського голови Галина Москаленко нагадала присутнім, що з січня 2023 року у селах громади впровадили централізований вивіз сміття. Цим теж нині займається КП «Яблунівське».

Директор КП «Місто» Дмитро Шайдаров поінформував про кадрові проблеми з сезонними косарями.

– Нам дуже бракує працівників, адже мало хто хоче працевлаштовуватися. Для порівняння, минулого року впродовж сезону косінням займалося 6-7 осіб. Цього року ми ледь знайшли 2 людей, – розповів Дмитро Шайдаров.

Своєю чергою  міський голова Ігор Ренькас ситуацією з викошуванням трави у Каневі незадоволений.

– У нас туристичне місто, яке знають у всій Україні і мені соромно за ті узбіччя, які бачать люди. – підкреслив Ігор Ренькас. – Війна чи не війна я мав змогу порівняти ситуацію в інших містах. Таких як Черкаси та Кам'янське. Між іншим, там викошені усі другорядні вулиці. Можливо варто поцікавитися та перейняти досвід у комунальників з цих міст та закласти більше коштів у бюджет на відповідну статтю витрат.

Додамо, ознайомитися зі звітами директорів КП «Яблунівське» та КП «Місто» можна на офіційному сайті Канівської міської ради за посиланням - http://kaniv-rada.gov.ua/u/231114/____.zip

  Друк статті