Представники Канівської громади прийняли участь у Форумі з питань розрахунку вартості та фінансування первинної медичної допомоги


Повернутись

У четвер, 9 листопада ц.р., у Києві відбувся Форум з питань розрахунку вартості та фінансування первинної медичної допомоги. Захід проведено Всесвітньою організацією охорони здоров’я у співпраці з МОЗ України, Національною службою здоров’я України за фінансової підтримки Уряду Канади та Уряду Німеччини.

У Форумі взяли участь перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров, голова Національної служби здоров'я України Наталія Гусак, заступниця голови НСЗУ Ірина Надашкевич, представники департаментів НСЗУ, заступник міського голови Тетяна Жівотова та директор Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Горьова.

Так, у ході заходу команда НСЗУ розповіла про прогрес у фінансуванні первинної медичної допомоги. Також під час Форуму було представлено:

  • Дослідження щодо фінансування первинної медичної допомоги в Україні.

  • Процес розрахунку капітаційної ставки.

  • Звіт про витрати на послуги первинної медичної допомоги.

  • Результати дослідження щодо впливу війни на витрати надавачів первинної медичної допомоги.

  • Майбутні напрямки фінансування первинної медичної допомоги для покращення якості допомоги на наступні роки.

- Цікавий та змістовний захід для розвитку первинної ланки медицини. За його підсумками можу з упевненістю сказати, що міська рада має приділяти ще більше уваги саме фінансуванню окремих медичних програм та сприяти ефективності роботи первинки на місцевому рівні, - ділиться враженнями заступник міського голови Тетяна Жівотова.

  Друк статті