Пенсійний Фонд закликає роботодавців уважно підходити до видачі довідок про заробітну плату


Повернутись

Одними з основних складових розрахунку пенсії є страховий стаж та заробітна плата застрахованої особи.

Згідно з Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. за № 22-1, для призначення (перерахунку) пенсії подається довідка про заробітну плату встановленої форми, на підставі якої враховується дохід за періоди роботи до 30 червня 2000 року. Таку довідку враховують для розрахунку пенсії виключно за умови підтвердження первинними документами про нараховану заробітну плату та страхові внески підприємством, установою чи організацією, де працювала особа, яка звертається за призначенням пенсії. Якщо такі підприємства, установи, організації ліквідовані або припинили своє існування з інших причин, то довідки про заробітну плату видаються правонаступником цих підприємств, установ чи організацій або архівними установами.

Однією з важливих функцій Фонду є контроль за цільовим використанням коштів. Для запобігання виникненню переплат та недоплат пенсій проводяться зустрічні перевірки достовірності виданих довідок про заробітну плату та стаж. Фахівці головного управління Фонду в області з початку року перевірили 4 977 довідок на відповідність первинним документам роботодавців.

Надання недостовірних відомостей про застрахованих осіб посадовими особами підприємств (установ, організацій) впливає на розмір пенсії – вона буде неправильно нарахована.

Звертаємось до керівників підприємств, установ, організацій, а також посадових осіб, які формують довідки про заробітну плату та стаж для призначення пенсії. Пам’ятайте, що саме від Вашої відповідальності та пильності залежить майбутнє пенсійне забезпечення працівників.

Канівський відділ обслуговування громадян ( сервісний центр)

ГУ ПФУ в Черкаській області

  Друк статті