Суд зобов’язав ЗОШ №4 зарахувати дитину, яка підтвердила проживання на закріпленій території


Повернутись

В ході останнього засідання сесії Канівської міської ради порушилося питання Канівської ЗОШ №4, яку суд зобов’язав прийняти дитину до першого класу.

Нагадаємо, у січні ц.р. депутати ухвалили рішення міської ради, яким закріпили за школами території обслуговування. Відтак, порядок зарахування дитини до навчального закладу у цьому році передбачав: підтвердження проживання на закріпленій за цим навчальним закладом території; навчання у цьому закладі братів і сестер першокласника; діти батьків-учасників АТО/ООС. На вільні місця зараховують шляхом жеребкування.

Відповідні зміни дадуть змогу впорядкувати середню наповнюваність класів. Оскільки саме через роздуту мережу (коли в класах по 15-20 дітей) освітньої субвенції, що виділяється з держави на заробітну плату вчителям, не вистачає. Утім, до адміністрації Канівської ЗОШ №4 надійшло значно більше заяв від батьків щодо зарахування їхніх дітей саме до цього навчального закладу. Відтак, батьки вимагали відкрити додатковий (третій) перший клас. Однак, депутати на цей крок не пішли. Батьки однієї дитини звернулися до суду, і 23 серпня ц.р. було ухвалене рішення суду, яким зобов’язали Канівську ЗОШ №4 зарахувати дитину до першого класу.

В ході останнього засідання сесії міської ради депутати поцікавилися в начальника відділу освіти Надії Голди подробицями справи. Вона поінформувала, що в суді позивачі надали довідку, яка підтверджує проживання дитини на закріпленій території за школою №4, що і дало підґрунтя до зарахування.

- Яким чином було отримано таку довідку – питання не до мене, - повідомила Н.Голда.

  Друк статті