Соціальна робота з ветеранами та їх родинами: у Каневі провели навчальний семінар


Повернутись

У четвер, 2 листопада ц.р., у приміщенні Центру зайнятості, відбувся семінар «Організація соціальної роботи з ветеранами та їх родинами у Канівській громаді».

Захід організував Канівський міський центр соціальних служб, який займається питанням інтересів та підтримки ветеранів і родин загиблих захисників. Серед учасників  семінару – секретар міської ради Оксана П’яткова, заступник міського голови Тетяна Жівотова, начальник Канівського міського центру соціальних служб Валентина Яворська, начальник служби у справах дітей Наталія Костенко, а також представники центру соціальних служб, управління соціального захисту населення, управління «ЦНАП», Канівського ЦПМСД, служби зайнятості та інші.

Розпочала захід директор Канівського міського центру соціальних служб Валентина Яворська,  яка наголосила на важливості взаємодії з ветеранами.

       - Досвід роботи з ветеранами міський центр соціальних служб має, ще з 2014 року, але те, що сталось 24 лютого 2022 року, дуже змінило роботу у напрямку підтримки ветеранів, а також усіх потребуючих,- сказала вона.

Зауважимо, на запрошення Валентини Яворської, семінар проводила заступник директора начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб Людмила Пона.

- Я працюю по темі війни з 2015 року. Так склалося, що на сьогоднішній день потрібно навчитися захищати себе, захищати та підтримувати ветеранів і саме головне дітей. Об’єднуйтеся в громаді і знижуйте напругу,- звернулася до учасників заходу Людмила Пона.

 Також у ході семінару присутні обговорили питання:

посилення спроможностей громад здійснювати психосоціальну підтримку ветеранів, військових та їх сімей;

системи підтримки ветеранів, військових та членів їх родин в громаді;

психологічної підтримка та надання послуг для військових, ветеранів та членів їх родин в громаді.

На завершення заходу Людмила Пона на нагадала присутнім правила спілкування з ветеранами і порадила як їх використовувати у роботі.

Своєю чергою заступник Канівського міського голови Тетяна Жівотова наголосила на тому, що зустріч пройшла змістовно, цікаво і корисно.

     - Прислухавшись до всіх порад, будемо реалізовувати їх під час спілкування з захисниками і їх родинами,- зауважила вона.

Подякувала організаторам і учасникам заходу секретар Канівської міської ради Оксана П’яткова.

      - Дякуємо за чудовий семінар. Ми проаналізували всі питання, здобули нові знання.  Віримо у те, що результати будуть, - наголосила вона.

Спілкування, під час семінару, стало взаємокорисним для всіх учасників, які мали можливість обговорити проблемні питання та спільно знаходити шляхи їх вирішення.

 

  Друк статті