У Канівському інклюзивно-ресурсному центрі провели арт-терапевтичне заняття для діток з особливими освітніми потребами


Повернутись

«Осінній вернісаж» – заняття під такою назвою днями провели фахівці Канівського інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ) на базі арт-терапевтичної студії. Його мета – за допомогою спільної діяльності обє'днати дітей як з різних регіонів України, що знайшли прихисток на Канівщині, так і місцевих діток з особливими освітніми потребами.

За допомогою арт-терапії спеціалісти центру разом з дітками працювали над гармонізацією розвитку особистості через розвиток здатності самовираження, самопізнання через мистецтво, а також у розвитку здібностей до конструктивних дій з урахуванням реальності навколишнього світу.  Загалом участь у заході взяли 13 дітей, з них – 2 діти вимушених переселенців.

– Під час заходу за допомогою арт-терапевтичних технік було створено вернісаж осінніх поробок, що сприяло розвитку дрібної моторики, формуванню нових нейронних взаємозв‘язків. Окремий блок був присвячений розвитку великої моторики та орієнтації в просторі, де учитель-реабілітолог не тільки формував нові навики, а й виховував командний дух та розвивав лідерські якості, – розповідає про захід директор Канівського ІРЦ Людмила Чалабієва.

 

По завершенню заходу усі дітки отримали не лише хороший настрій та грамоти,а й порадували рідних креативними виробами, які зробили власноруч.

Довідково. У 2018 році при Канівській міській раді було створено інклюзивно-ресурсний центр. Наразі на обліку установи перебуває 482 дитини. Для них фахівці центру забезпечують педагогічний супровід, а також надають методичну допомогу педагогам із спеціальних груп, інклюзивних груп і класів. Загалом на інклюзивній формі навчання перебуває 102 дитини. З них – 67 зі шкіл, 35 – з садочків. Важливим напрямком діяльності ІРЦ – консультування батьків дітей з особливими освітніми потребами.

Контакти ІРЦ: місто Канів, вулиця Шевченка, 49 (колишній дитсадок «Казка»), телефон для довідок - (04736) 3-25-43.

 

ФОТО – Канівський інклюзивно-ресурсний центр

  Друк статті