Зустрічі з учасниками АТО стали традиційними


Повернутись

Цікаве на цю тему:

Для військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, актуальні численні питання: виплата матеріальної допомоги, психологічна підтримки та адаптація до мирного життя. Серед найважливіших – і працевлаштування.

Служба зайнятості всіляко допомагає їм у пошуках роботи через активні форми роботи. Так,  у Канівському міськрайонному центрі зайнятості 21 жовтня 2016 року бувпроведений інформаційний семінар для 20 демобілізованих учасників АТО. У семінарі взяли участь виконуюча обов’язки  начальника відділу «Канівське бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» Олена Васильченко та координатор громадського об'єднання «Волонтер Черкащини» Тарас Щербатюк.

На початку зустрічі заступник начальника відділу надання соціальних послуг Канівського міськрайонного центру зайнятості О.Бровко поінформувала присутніх про стан ринку праці та перспективи працевлаштування, умови праці, вимоги до кандидатів на вакантні робочі місця, можливість професійного навчання за направленням Державної служби зайнятості та отримання ваучера на навчання для підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

 У ході обговорення, учасниками були порушені такі актуальні питання як: правові проблеми та шляхи їх вирішення; працевлаштування та професійна адаптація військовослужбовців; співпраця з громадськими організаціями. 

За підсумками обговорень, учасники АТО отримали поради та відповіді на запитання, що їх цікавили, консультації з питань трудових прав, соціальних пільг учасникам бойових дій, лікування та реабілітація,  пільги учасникам бойових дій та прирівняних до них осіб щодо оплати житлово-комунальних послуг та отримання компенсації за проїзд транспортом загального користування. 

Крім того, всім присутнім були також роздані пам’ятки та буклети.

 

Інформує директор Канівського міськрайонного центру зайнятості  Надія КОЛОМІЄЦЬ

  Друк статті