16 березня 2017 року було проведено презентацію книги «Тарас Шевченко. Канівський кобзарик»


Повернутись

Цікаве на цю тему:

16  березня 2017 року в загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів  №4 м. Канів для учнів молодших класів  усіх шкіл міста було проведено презентацію книги «Тарас Шевченко. Канівський кобзарик» (Черкаси, 2016).  Книга має присвяту, яка свідчить сама за себе: «Діти Канева — до 25-річчя Незалежності України».

Вірші Тараса Шевченка, життєвий вік якого 47 років, проілюстровано  у цій книзі 47-и роботами  (ось такий збіг!) дітей молодшого шкільного віку, котрі були присутні на заході.  Вони прослухали  біографію Великого Кобзаря,  дізналися від одного з упорядників  (Брижицької С. А.) про те, як було створено книгу. Виступаюча нагадала, що книга – результат загальношкільного конкурсу, в якому ці діти брали участь у березні 2016 року.  А у березні вже нинішнього року, кожен із учасників конкурсу, чия робота була вміщена у «Канівський кобзарик», отримав книгу в дарунок. Примірники вручили упорядники видання — директор ЗОШ № 4   І. А. Верба та вчитель початкових класів ЗОШ № 4  О. В. Торшина. Привітала учнів із новою книгою і автор вступного слова,  начальник відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради  Н. А. Голда. Усі присутні оплесками подякували голові міста Канів І. О. Ренькасу за допомогу у виданні книги. 

Багато добрих слів було сказано на адресу дітей, їм бажали подальших успіхів  у вивченні творчої спадщини Тараса Шевченка та нових творчих звершень.  

І знову щиро та яскраво зазвучало зі сцени Велике Шевченкове Слово у виконанні школярів. А насамкінець, усі сфотографувалися на добру згадку про  свято, яке діти самі собі влаштували. Їхня радість і посмішки були найкращою втіхою і нагородою для батьків і вчителів.

 С. А. Брижицька
  Друк статті