Канівська громада на шляху до втілення інновацій у освіті


Повернутись

У четвер, 22 квітня ц.р., у приміщенні Черкаської гімназії № 9 ім. О.М Луценка відбувся захід на тему «Нові можливості нової школи». Участь у ньому взяли директори 29 навчальних закладів освіти, що є учасниками обласної програми «Інноваційні школи Черкащини» та керівництво громад. Нашу громаду представляли заступник міського голови Тетяна Жівотова та директор Канівської загальноосвітньої школи № 4 Ірина Верба.

Під час зустрічі присутні на власні очі побачили освітнє середовище гімназії: відвідали кабінети природничо-математичних дисциплін, інноваційну STEM-лабораторію, на практиці розібралися в можливостях робототехніки, познайомилися з кадетами та панночками.

Також гостям продемонстрували новий проект «Безпечна та ефективна школа», який цього року впровадила гімназія. До слова, презентував програму керівник проекту «Курс: освіта» Юрій Зайцев, який є випускником Канівської школи №4.

За його словами, проект дає можливість контролювати доступ до навчального закладу для учнів та співробітників за допомогою фіксації часу входу та виходу, ідентифікувати осіб, перевіряти у них наявність масок, проводити температурний скринінг. Також цей комплекс забезпечує зручну роботу з електронними журналами, до яких мають доступ учні, батьки,  та вчителі. Загальна вартість програми «Безпечна та ефективна школа» складає 70 тис. грн.

- Канівська МТГ не лишається осторонь інновацій у освітньому процесі, тому вже найближчим часом проект «Безпечна та ефективна школа» впровадять і в школі № 4. Кошти на це виділяються на умовах співфінансування 50/50, за рахунок обласного та місцевого бюджетів, - повідомила Т.Жівотова.

За пропозицією Канівського міського голови Ігоря Ренькаса аналогічний проект за кошти місцевого бюджету можна втілити і в Канівській спеціалізованій школі № 6.

  Друк статті