На засіданні виконкому затвердили штатний розпис Інклюзивно-ресурсного центру


Повернутись

У середу, 18 липня ц.р., в ході чергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради було ухвалено рішення «Про затвердження штатного розпису Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Канівської міської ради».

Нагадаємо, у травні ц.р. депутати Канівської міської ради проголосували за рішення «Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр». Інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) є комунальною установою Канівської міської ради, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження (крім вихованців дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів).

Розташовуватиметься новостворений центр за адресою: місто Канів, вулиця Шевченка, 49 (колишній дитсадок «Казка»).

«У 2017-2018 навчальному році на обліку в міській психолого-медико-педагогічній консультації перебувало 1973 дитини з порушеннями розвитку, з них потребують психолого-педагогічної корекції – 327 дітей, - йдеться в пояснюючій записці документу. – Варто відмітити, що в розрізі області Канів посідає третє місце з організації інклюзивного навчання. У 2017-2018 навчальному році 18 дітям було організовано інклюзивне навчання у закладах загальної середньої освіти, у закладах дошкільної освіти – 3-м дітям. У наступному навчальному році кількість дітей, які потребують інклюзивного навчання значно збільшиться». Відтак, було затверджено штатний розпис ІРЦ, в якому передбачено 3 штатні одиниці учителів-логопедів, 2 штатні одиниці учителів-дефектологів, 2 штатні одиниці практичних психологів та 1,5 одиниці – учитель лікувальної фізкультури. Загалом в Інклюзивно-ресурсному центрі передбачено 11 працівників. Також у разі потреби залучатимуться фахівці шляхом укладення цивільно-правових угод.

  Друк статті