У 2020 році на території Канівської ОТГ планують відкрити 8 перших класів


Повернутись

Кількість перших класів у навчальних закладах Канева визначена відповідним рішенням «Про закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти», яке було ухвалено в ході останнього засідання сесії Канівської міської ради, що відбулася в четвер, 20 лютого ц.р.

З метою раціонального використання бюджетних коштів, відповідно до порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 №6, враховуючи потужність закладів загальної середньої освіти та проживання дітей на територіях, закріплених за закладами, у 2020 році буде відкрито 7 перших класів, а саме:

  • в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 імені Т. Г. Шевченка - 1 клас;

  • в Канівській гімназії імені Івана Франка - 1 клас;

  • в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 - 2 класи;

  • в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 - 2 класи;

  • в Канівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов - 1 клас.

- Окрім того, 1 перший клас буде сформовано в Яблунівському навчально-виховному комплексі, хоч питання про закріплення території за цим закладом не розглядося. Відтак, в цілому в Канівській ОТГ плануємо відкрити 8 перших класів. Разом з тим, у зв’язку з імовірним збільшенням Канівської ОТГ за рахунок приєднання сусідніх сільських рад та невизначеним станом санаторної школи, чи набиратиме вона перший клас, в розподілі кількості перших класів ще можуть бути зміни, - зауважила начальник міського відділу освіти Надія Голда.

  Друк статті