Депутати ухвалили рішення про відкриття додаткового 1-го класу в Канівській школі №6


Повернутись

У четвер, 30 травня ц.р., в ході останнього засідання сесії Канівської міської ради депутати ухвалили рішення «Про відкриття додаткового 1-го класу у Канівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов Канівської міської ради Черкаської області».

Необхідність таких дій зумовлена збільшенням кількості дітей, які вирішили йти в 1 клас цього року.

Разом з тим значна частина батьків майбутніх першокласників обрала для своїх дітей інший навчальний заклад, а саме - Канівську ЗОШ №4. Секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко зачитав відповідне батьківське звернення з вимогою відкриття додаткового класу для першачків в ЗОШ №4.

За словами начальника відділу освіти Надії Голди, школу №6 для відкриття додаткового класу було обрано, враховуючи потужність закладів загальної середньої освіти та проживання дітей на територіях, закріплених за закладами та з метою раціонального використання бюджетних коштів.

- На сьогодні в школі №6 створено всі умови: замінюються вікна, ремонтується актова зала, покращено температурний режим взимку. Враховуючи бажання батьків новий клас, який відкриється, працюватиме за науково-педагогічним проектом «Інтелект України» (саме за таким проектом навчаються діти початкової ланки в ЗОШ №4 – авт.), - пояснює Н.Голда. - Якщо ж піти на зустріч батькам і відкрити додатковий клас в ЗОШ №4, то в цьому навчальному закладі буде три перших класи, хоча школа вже фактично переповнена. Ми ризикуємо життям наших дітей!

Депутати обговорювали необхідність організувати рух автобусів до школи №6, оскільки саме розташування школи на околиці міста є чи не найбільшою перепоною для батьків обрання цього навчального закладу. Також порушили питання, що діти до 5 класу навчаються в приміщеннях дошкільних навчальних закладів, наголошуючи, що цю практику треба припиняти. Разом з тим переведення всіх до приміщення школи, зокрема, в ЗОШ №4, спонукатиме до введення другої зміни.  

- Я закінчував Канівську школу №4, але ходив у другу зміну і добре пам’ятаю, наскільки це «зручно»!, - відзначив депутат Володимир Коржов. - Тому кожне рішення необхідно ухвалювати виважено, щоб воно влаштовувало всіх.

Зрештою, питання було поставлено на голосування. 26 депутатів підтримало проект рішення щодо відкриття додаткового класу в спеціалізованій школі №6, двоє утримались.

  Друк статті