Як навчати дітей берегти планету та її ресурси дізнавалися працівники дитсадків на семінарі


Повернутись

17 жовтня ц.р. на базі Канівського дошкільного навчального закладу «Сонечко» відбувся семінар-тренінг для педагогічних працівників дошкільних закладів міста «Теорія і методика освіти для сталого розвитку».

Реалізація в роботі дошкільного закладу ідей освіти для сталого розвитку передбачає засвоєння дітьми, батьками, педагогами надзвичайно важливих навичок екологічно, економічно й соціально доцільної поведінки, без якої неможливе створення та існування суспільства стійкого благополуччя, суспільства, яке засобами комфортного існування сьогодні з любов’ю створює таке ж комфортне майбутнє для наступних поколінь.

Керівником заходу була координатор міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії», тренер освітніх програм БО «Вчителі за демократію і партнерство» Ірина Баранова.

Основна мета семінару – ознайомити педагогічних працівників з актуальністю освіти для сталого розвитку як запоруки збереження ресурсів, гармонізації відносин між людьми, збереження планети для наступних поколінь. Під час семінару-тренінгу координатором проекту висвітлено питання: особливості освіти для сталого розвитку дитини дошкільного віку, педагогіка емпаурменту, на якій побудовано програму, і як вона змінює роль вихователя, як враховувати вікові особливості дітей, як запровадити програму «Дошкільнятам освіта для сталого розвитку» у навчальному закладі, проведено вхідне тестування учасників зібрання щодо актуальності проблеми ощадливого користування природними та економічними ресурсами тощо. Педагоги з інтересом сприймали інформацію, ознайомилися з навчально-методичними посібниками, дидактичними матеріалами, отримали практичні поради, рекомендації.

За результатами семінару-тренінгу Вікторія Сапсай, методист відділу освіти міського методичного кабінету, зазначила, що педагоги міста зацікавились програмою, будуть органічно поєднувати дану програму з чинними програмами розвитку, виховання, навчання дітей дошкільного віку, а вихователь-методист ДНЗ «Сонечко» Марина Габліані розповіла, що педагогічний колектив вже почав втілювати зміст у практику роботи.

Усі учасники отримали сертифікати щодо навчання з освітньої програми для працівників закладів «Теорія і методика освіти для сталого розвитку».

 

В.В.Сапсай, методист з дошкільного виховання
  Друк статті