Вперше в місті функціонуватимуть класи за проектом «Інтелект України»


Повернутись

Ми живемо в період інтенсивного розвитку інформаційно-комунікаційних технологій , які міцно ввійшли в наше життя. Сучасна молода людина мусить уміти швидко й успішно адаптуватися до навколишнього середовища, до соціальних змін. Актуальним завданням сучасної системи освіти України є підвищення рівня якості знань учнів та виховання успішної людини.

Учителі Канівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 переконані, що сучасний навчальний заклад  має не просто допомогти дитині отримати багаж знань, а й навчити самостійно отримувати інформацію, приймати рішення, за необхідності швидко та якісно самостійно здобувати знання. Ознайомившись із багатьма сучасними інноваційними методиками навчання, педагогічний колектив прийняв рішення щодо запровадження в навчально-виховному процесі науково-педагогічного проекту «Інтелект України», метою якого є упровадження в національний освітній простір системи пошуку, навчання й виховання здібних та обдарованих дітей.   В межах  всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Інтелект України» учні навчаються в проектних класах за спеціально розробленими навчальними планами, навчальними програмами, навчальними посібниками, програмними засобами ІКТ,  рекомендованими й затвердженими Міністерством освіти і науки України. Сутність проекту полягає не в насиченні дитини поглибленими знаннями, а у набутті нею, перш за все, необхідних навичок роботи з інформацією, аналізу, гнучкого творчого мислення, самоконтролю та самооцінки.

Методи, форми, завдання Проекту спрямовані на високий рівень інтелекту дитини. І як свідчить практика впровадження цих методик навчання, така система дає унікальний результат, сприяє максимальному розвитку творчого потенціалу середньостатистичного школяра. Навчаючись за цим проектом, учні не отримують знання в готовому вигляді, а здобувають їх шляхом відкриття, через самостійну і практичну діяльність, де кожен школяр постійно перебуває в стані пошуку, уміє знайти необхідну інформацію для розв’язання проблем. Діти із задоволенням включаються в роботу, вчаться робити висновки, висловлювати свої судження, давати оцінку, творчо працюють із навчальним матеріалом.

За наявності дозволу відділу освіти виконавчого комітету Канівської міської ради про можливість відкриття проектного класу «Інтелект України» на базі Канівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 адміністрація навчального закладу повідомляє, що вимогою для зарахування дітей до проектного 1 класу є: конкурсна основа, вік дитини на 1 вересня - не менше 6 років,  навчально-методичне забезпечення учня – за рахунок батьків.

При наданні дозволу на відкриття проектного класу «Інтелект України» батьки майбутніх першокласників отримають запрошення на батьківські збори. Зробіть впевнений крок в успішне майбутнє своїх дітей!   

 

Валентина Осауленко, методист ММК відділу освіти;
Ірина Верба, директор Канівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4
  Друк статті