З ліцеїв канівські загальноосвітні навчальні заклади знову перетворилися на школи


Повернутись

Депутати міської ради внесли зміни до ухваленого раніше рішення, відповідно до якого назви міських загальноосвітніх навчальних закладів повернулися до попередніх. Рішення було ухвалено у четвер, 28 лютого ц.р., в ході чергового засідання сесії Канівської міської ради.

Нагадаємо, відповідно до нового Закону України «Про світу» 24 січня ц.р. було ухвалено рішення, відповідно до якого навчальні заклади міста змінили назву відповідно до найвищого ступеня: І ступінь (де навчання проводиться до 4 класу) - це початкова школа,  ІІ ступінь (9 класів) – це гімназія, ІІІ ступінь (11 класів) - ліцей. Відтак, всі місцеві школи, яка мають І-ІІІ ступені, стали ліцеями, а в Яблуневі - гімназією.

Утім, у зв’язку з початком реєстрації учнів 11-х класів для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО, яка стартувала 1 лютого ц.р.,  та з метою ефективного закінчення 2018-2019 навчального року, безперешкодного вступу випускників до вищих навчальних закладів було ухвалено рішення, що доцільно до 1 липня ц.р. для закладів загальної середньої освіти залишити назви, які вони мали до 24 січня ц.р.

  Друк статті