Проєкт «Ветеран Хаб «Патріот» стартував у Каневі


Повернутись

Нині очевидним є те, що після нашої Перемоги вся країна має стати суцільним ветеранським простором – комфортним і гідним наших захисників, захисниць та їх родин. Тож простір «Ветеран Хаб «Патріот», який 22 листопада ц.р. розпочав свою діяльність  у приміщенні колишнього районного будинку – перша ластівка у розбудові ветеранських осередків Канівської міської територіальної громади. Тут будуть надавати координаційну підтримку за різноманітними напрямками, допомагати військовим з реінтеграцією у цивільне життя та проводити цікаві заходи.

Зауважимо, цей проєкт вдалося реалізувати завдяки перемозі громадської організації «Волонтер і КО» у конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» від БО «Благодійний фонд «МХП-Громаді». Підтримали ініціативу численні друзі й спонсори. Серед них – Канівська міська рада, ТОВ «ФОРЕСТ ТРАНС СЕРВІС», ТОВ «Електротехнології» та небайдужі благодійники.

Відкриття ветеранського простору було людним. Сюди завітали не лише представники влади та благодійного фонду «МХП-Громаді», а й ветерани з родинами, освітяни, медики, члени громадських організацій та канівці. Простір «Ветеран Хаб «Патріот» вразив своєю сучасністю та лаконічністю. Зі слів засновника ГО «Волонтер і КО» Андрія Вербіцького, приміщення для простору надала міська рада, а усі ремонті роботи були виконані власними силами та з допомогою небайдужих друзів.

 

– Нині завершили перший етап реалізації нашого проєкту, бо ми на самому початку свого шляху. В майбутньому простір ще буде наповнюватися обладнанням та масштабуватися, – наголосив волонтер та разом з ідейною натхненницею та проєктною менеджеркою Наталією Чупилкою детально розповів про етапи його реалізації .

Своєю чергою присутні на відкритті секретар міської ради Оксана П’яткова та заступник міського голови Галина Москаленко наголосили на соціальній важливості реалізованого проєкту і висловили подяку команді, яка його розробила, втілила в життя, а також благодійному фонду «МХП-Громаді».

– Наше головне завдання – допомогти хлопцям і дівчатам, які повертаються з війни, реінтегруватися у цивільне життя. І дуже добре, що нині є синергія бізнесу, влади, громадських організацій та благодійних фондів для втілення таких важливих проєктів. Ми тільки на початку цього шляху, тому у нас є певний час, щоб зробити певні кроки, щоб достойно зустріти захисників і захисниць, допомогти їх родинам, – зауважила Оксана П’яткова.

Приємним завершенням відкриття простору стала передача громадській організації дронів для захисників, які нині несуть службу на Південному напрямку. Їх вручив керівник соціальних проектів регіонального відділення фонду «МХП- Громаді» Олександр Шпиль разом з командою, а доставить за призначенням Андрій Вербіцький. Ще один подарунок у вигляді оберегу – янгела-охоронця від учнів СпШ№6 передала директор закладу Валентина Мартинович. Також усі охочі могли залишити свої побажання на прапорі, який прикрасить стіни ветеранського осередку.

  Друк статті